Almás-diós sütemény
Hozzávalók:
300 g GM liszt (Barbara sütéshez-főzéshez használtam)
200 g darált dió
3 alma pucolva, reszelve
40 g Liga margarin
200 g cukor
200 ml víz
1 cs sütőpor
1 nagyobb csipet fahéj
Elkészítés:
A szárazanyagokat egy nagy tálba tettem és összekevertem, a vajat kicsit megolvasztottam és hozzáadtam a szárazanyagokhoz. Ráreszeltem a 3 almát, majd a vizet is hozzáadtam. Palacsinta tészta jellegű masszát kaptam. Beleöntöttem sütőpapírral kibélelt tepsibe, és mivel nem túl folyós, fakanállal kicsit elegyengettem, majd kb. 30 perc alatt készre sütöttem közepes hőfokon gázsütőben. Apró, falatnyi kockákra vágtam, és fahéjas porcukorral megszórtam.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Pietkietkó Ibike