Brownie csupa csoki
Hozzávalók:
Brownie:
20dkg laktózmentes vaj
20dkg diabetikus étcsokoládé
15dkg cukor (xilit)
5 tojás
1 ek liszt (SHÄR C lisztkeverék)
Krém:
4 ek diabetikus nutella (púpos)
2 db tojás (szétválasztva)
1 csapott ek cukor (xilit)
3 dkg laktózmentes vaj
2 dl laktózmentes habtejszín
Elkészítés:
A vajat és az étcsokit vízgőz fölött összeolvasztunk. Ebbe belekeverünk a cukrot. Levesszük a vízgőzről, 5 percig pihenni hagyjuk,kicsit kihűlni. Egyesével a tojásokat hozzá keverjük. Tegyünk hozzá egy púpozott evőkanálnyi lisztet.
190 fokon 20 percig sütjük!
A vajat kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, és simára keverjük és hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét felverjük és hozzá adjuk a nutellához. Habtejszínt is felverjük azt is hozzá keverjük! Hűlni hagyjuk, majd a süti tetejére kenjünk, 1 órát állni hagyjuk.
Szakács: Jenei Bettina