Csicseriborsó krém
Hozzávalók:
250 gr csicseriborsó
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 tk petrezselyem
1 tk virágoskút ételízesítő (vagy vegamix és kicsit több só)
1 dl rizstejszín
hajdinakása (barna rizspehely vagy köleskása is jó lehet helyette)
só
bors
Elkészítés:
A borsót fél napra beáztatom, majd annyi vízzel, ami ellepi felteszem főni. A hagymákat felaprítom, megpirítom olajon, hozzáadom a fűszereket. Amikor a borsó megpuhult sózom, hozzáadom a tejszínt és a pirított fűszeres hagymát. Az egészet átforralom, hajdinakásával sűrítem. Amikor kihűlt, botmixerrel krémesre dolgozom és kenyérrel tálalom.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 20 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu