Csokis kókuszgolyó
Hozzávalók:
45 dkg gm keksz
80g gm és tejmentes étcsoki
2 dl csokis rizstej (vagy más, növényi tejes kakaó)
1,5 dl Cocomas
50g tejmentes sütőmargarin
3 ek kókuszreszelék
szükség esetén kevés gm zabpehely
rumaroma
kókuszreszelék, amibe megforgathatjuk a golyókat.
Elkészítés:
A kekszet morzsává törtem egy nagy tálban- mivel ez omlós, házi keksz volt, egy klopfolóval könnyedén széttört.
A csokis rizstejet a Cocomasszal feltettem forrni, majd beletördeltem az étcsokit és kevergetve felolvasztottam, majd beletettem a margarint és pár csepp rumaromát. Mikor ez a keverék már nem volt túl meleg, ráöntöttem a kekszmorzsára. Ha az állaga túl lágy, lehet bele tenni kevés gm zabpelyhet. Hűtőbe tettem összeállni, majd golyókat formáztam és kókuszba hempergettem. Ebből a mennyiségből kb. 20 darab majd’ ping pong labda nagyságú golyó lett. A tejbe olvasztott csokival igazán mély ízű csemege lett.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 25 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu