Cukros keksztekercs süti
Hozzávalók:
200gr alfa-mix
40gr tápióka keményítő
40 gr cirokliszt
30gr kukoricaliszt
1tk xantán gumi
1 ek útifű maghéj
140gr eritrit
80 gr olvasztott tejmentes margarin
2dl Cocomas kókuszkrém
Ételszínezékem nem lévén a színes tészta kakaós lett, a tésztához 15gr kakaópor és 10gr eritritol keveréke került.
Elkészítés:
Összegyúrtam minden hozzávalót úgy, hogy az útifű maghéjat a megolvasztott margarinba kevertem el először és utána adtam a tésztához. A tésztát két felé vettem, az egyik feléhez hozzáadtam az édesített kakaóport, majd mind a két tésztát kinyújtottam. Egymásra tettem a lapokat, majd feltekertem. Gluténmentes lévén nem tudtam annyira vékonyra nyújtani és szorosra tekerni, mint az eredeti recepten látható, de így is jó lett. Vízzel megkentem a tetejét és 180 fokon 25 percig sütöttem. Az a jó, ha a belseje már nem nyers, de még puha, akkor nem esik szét a tekercs.
Miután megsült a tekercs és kihűlt kicsit, lekentem vízzel a tetejét körbe és Dr. Oetker cukorban (tortára való színes kristálycukrok) megforgattam (lehet kókuszreszelékbe, csokireszelékbe, akármibe). Ezután szeleteltem.
A maradék tésztát (levágtam a széleket, hogy szép téglalap alapokat tekerjek fel) kinyújtva kekszeket szaggattam, a tekercs mellé tettem és 18 perc alatt készre sütöttem.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 40 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu