Epres fagyi
Hozzávalók:
1 doboz Cocomas
2 bő maroknyi édes eper
1 ek méz vagy ennek megfelelő mennyiségű xilit /rizsszirup
1 vaníliás cukor / vaníliakivonat
Elkészítés:
A hidegre hűtött Cocomast a vaníliás cukorral és a mézzel felverem. Nem lesz belőle kemény hab ,de legyen minél levegősebb. Az epret péppé töröm, beleforgatom a habba és fagyasztható tálba töltöm, mehet a fagyasztóba. Ízlés szerint tehető bele kevesebb édesítő anyag, ez függ az eper édességétől is. Aki úgy szereti, vághat bele még epret. Kb. fél óránként érdemes alaposan átkeverni a krémet, hogy a kialakuló jégkristályok összetörjenek és ne egy kőkemény jégtömbbé váljon. Ha túl keményre fagyna, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten lehet olvasztani, míg a szélén nem látszik,hogy olvad. Fagyikanállal szépen adagolható.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 15 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu