Epres túrógombóc
Hozzávalók:
250 g túró
100 g kukoricadara
vaníliás cukor
50 g dió
50 g vaj
200 g eper
1 tojás
Elkészítés:
A túróhoz hozzáadjuk a kukoricadarát, 1 tojást, vajat, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját, kevés sót és vizes kézzel jól kidolgozzuk.
1 órát hideg helyen pihentetjük.
Prézli készítése: szárazon piritott darált dió
Apróbb szemű epret megmosunk, lecsumázunk.
Felteszünk forrni 2-3 liter vizet fazékban. Ha forr, egy csipet sót és 1 EK olajat adunk a vízhez.
Evőkanállal kiveszünk egy adag tésztát, vizes kézzel jó diónyi gombócot formázunk, ellapítjuk, 1 szem epret teszünk rá és gombócot formázunk. Ebből a mennyiségből 8 db töltött gombóc lett.
Főzés: amikor újra forr a víz, 4-5 gombócot beteszünk a vízbe. Amikor feljöttek a víz felszínére, már jók is.
Könnyű, laza, (de nem a megszokott remegős) bár a dara egy kissé érezhető. Valószínűleg egy kicsit tovább kellett volna állni hagyni, vagy egy árnyalatnyival tovább főzni.
Prézliben megforgatjuk
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 90 perc
Szakács: Viletelné Markó Mária
Forrás: http://glutenmentesreceptek.hupont.hu/