Gluténmentes almás-fahéjas sütemény (Madame Loulou)
GLUTÉNMENTES ALMÁS-FAHÉJAS SÜTEMÉNY (MADAME LOULOU)
HOZZÁVALÓK (Laktózmentes receptnél):
150 g magolaj (napraforgó- vagy kukoricaolaj)
150 g tojás (kb. 3 darab)
Mire van még szükségünk:
1 tál
1 elektromos keverő
1 tortaforma (18/20 cm)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses) vagy 170 fokra. Kenjük ki a formát olajjal vagy vajjal. Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 150 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 150 g olvasztott vajat (normál recept) és a 150 g tojást (körülbelül 3 darab). Keverjük körülbelül 3 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halvány színű lesz. Öntsük a keveréket a formába. Süssük körülbelül 30 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük. Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Javaslat:
Tálaljuk simán vagy hintsük meg porcukorral, díszítsük Madame Loulou Mascarpone krémmel.
Személyes tapasztalat:
Nagyon finom lett és az elkészítése tényleg egyszerű, meg sem próbálom másképp elkészíteni legközelebb!
Elkészítési idő: 45 perc
Szakács: Piros Erika