Gluténmentes aranygaluska
GLUTÉNMENTES aranygaluska HOZZÁVALÓK:
25 dkg Shar mix B liszt
25 dkg Naturbit GM liszt
3 dl langyos tej (laktózmentes)
1 cs. élesztő
2 evőkanál Xilit vagy eritritol
1 tojás
2 evőkanál tejföl (laktózmentes)
8 dkg vaj (laktózmentes)
csipet só
30 dkg dió
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben egy pici cukorral (xilit) majd a kelesztő tábla öntjük. Hozzáadjuk a xilitet, tojást, sót, tejfölt, az olvasztott vajat és legvégén a lisztet. Jól összekeverjük az alapanyagokat, majd megkelesztjük. Én mindent kétszer kelesztek meg. Ha kellően megkellt a tészta, akkor egy kanállal galuskaformákat szaggatok, majd bele mártom olvasztott vajba, utána a darált dióba hempergetem és bele jénai tábla vagy tepsibe. Két sort szoktam rakni, aki eheti az szórja meg mazsolával, úgy az igazi. 180 C fokon kb. 30 perc alatt megsül. Akkor jó ha szép aranybarnára sül.
Jó étvágyat! 🙂
Személyes tapasztalat:
A gluténmentes aranygaluskát vanília sodóval leöntve találom.
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Jenei Bettina
Bettina receptjei:
– Gluténmentes dobos torta recept
– Gluténmentes csirkés rizotto
– Gluténmentes baconbe tekert csirkemell
– Gluténmentes mustáros fokhagymás szelet
– Gluténmentes brownie csupa csoki
– Gluténmentes palacsintatorta
– Gluténmentes chilis bab recept