Gluténmentes boci szelet
GLUTÉNMENTES BOCI SZELET HOZZÁVALÓK:
10 evőkanál kristálycukor (5 xillit, 5 kristály c. raktam bele)
11 evőkanál étolaj
15 evőkanál Mizo laktózmentes tej
15 evőkanál liszt (5 ek. rizsliszt, 5 ek. kukoricaliszt, 5 ek. Alfamixet használtam)
2 evőkanál kakaópor
4 tojás
1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén pedig a habbá vert tojásfehérjét, közepes nagyságú tepsibe borítjuk.
Túró:25 dkg laktózmentes túrót elkeverünk 4 evőkanál kukoricadarával, egy egész tojással, 15 dkg kristálycukorral (ezt is fele xillit, fele kr. cukorral készítettem). Mielőtt a süteményt a sütőbe tennénk, belepotyogtatjuk kiskanállal a kakaós masszába, ami belesüllyed.
Sütés: 180 fokon kb. 30 perc.
Személyes tapasztalat:
Mindenkinek nagy kedvence lett a gluténmentes boci szelet!
Elkészítési idő: 45 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes zabpelyhes keksz
– Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos – barackos túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes rizskoch
– Gluténmentes almás – fahéjas muffin
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes tejfölös csodabogár
– Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből