Csokis kekszgolyó / kókuszgolyó
Hozzávalók:
Kekszhez:
200 gr barna rizsliszt
100 gr xilit
150 gr tejmentes margarin
Ízesítéshez:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál xilit
2 tk rumaroma
2 tk útifű maghéj
120 ml rizstej,
kb 70gr tej- és cukormentes étcsoki
Elkészítés:
A keksz hozzávalóit hidegen kézzel összegyúrjuk, majd kis tenyérnyi placsnikat formázunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200 fokon kb. 20 percig sütjük (még ne barnuljon és ne legyen kemény). Amíg sül, a csokit lereszeljük. Amikor a keksz készen lett és kicsit hűlt, kézzel szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, xilitet, rumaromát, útifű maghéjat és rizstejet. Alaposan összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle, amiket egyenként megforgatunk a csokireszelékben. Én hűtőbe teszem ilyenkor 1-2 órára, s utána fogyasztjuk. Ennek a candida diétában, diabetikus étrendben is megengedett finomságnak a vendégeink körében is hatalmas sikere volt!
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 20 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu