Gluténmentes dobos torta
GLUTÉNMENTES DOBOS TORTA HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
6 tojás
100g porcukor
200g rizsliszt
1 kk sütőpor
10dkg vaj
Krémhez:
220g vaj (free from)
200g csokoládé (50% kakaó)
3 evőkanál kakaópor
4 tojás
100g porcukor
Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukor felével habosra kavarjuk. Majd a cukor másik felét a tojás sárgájával összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, olvasztott vajat és a sütőport.
Tészta mennyiségből sütünk 6 kerek lapot. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük.
4 tojást a cukorral gőz felett összekeverjük, a vajat habos krémmé keverjük, a csokit is megolvasztjuk.
Ha ez kész a hozzávalókat összekeverjük majd hűtőben hagyjuk állni 30 percet.
A lapokat megkenjük, a krémmel állni hagyjuk, amíg a cukormázat elkészítjük.
Egy evőkanál vajat, 3-4 evőkanál cukrot, pár csepp citromlevet, ezt karamellizáljuk, amikor kristályosodik, rá borítjuk az egyik tortalapra, kivajazott késsel elsimítjuk. És tetszőleges cikkekre felvágjuk.
Személyes tapasztalat:
Aki elkészíti biztosan nem bánja meg. Szülinapi tortának tökéletes és az ünnepelt is jobban örül egy saját készítésű gluténmentes tortának! 🙂
Elkészítési idő: 75 perc
Szakács: Jenei Bettina
Bettina receptjei:
– Gluténmentes chilis bab recept
– Gluténmentes csirkés rizotto
– Gluténmentes baconbe tekert csirkemell
– Gluténmentes mustáros fokhagymás szelet
– Gluténmentes brownie csupa csoki
– Gluténmentes palacsintatorta
– Gluténmentes aranygaluska