Gluténmentes fehér kenyér
Gluténmentes fehér kenyér recept:
Hozzávalók:
500 g lisztkeverék (Glutenix- alfa mix kenyérvarázs)
2 ek burgonyapehely
1 lapos ek útifűmaghéj
5 dl langymeleg víz
1 ek olaj
só
20g élesztő
kk cukor
Elkészítés:
50 fokra előmelegítem a sütőt. A fél liter vízből kiveszek egy fél pohárnyit, elkeverem benne a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és elkeverem, szórok a tetejére egy kicsi lisztkeveréket, majd picit hagyom felfutni.
Egy nagyobb tálban összekeverem a száraz hozzávalókat. A kenyérsütőnek az üstjébe öntöm a vizet,az élesztős vizet és az ek olajat, majd beleszórom a lisztet. Dagasztó programra állítom, de ki szoktam venni, még mielőtt a gép keleszteni kezdi. Kiolajozom a formákat, belekanalazom a masszát a két formába, eligazgatom a tetejét.A tészta állaga olyan,mint egy keményebb, ragacsos galuskatészta. Lekapcsolom a sütőt, majd jó fél órát kelesztem a sütőben. ha szépen megkelt, 200 fokon , légkeveréssel megsütöm kb. fél óra alatt. Úgy 10 perccel a sütés vége előtt nagyon vékonyan bekenem olajjal a tetejét, hogy szép színe legyen.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 70 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu