Gluténmentes grapefruit torta
Gluténmentes grapefruit torta:
Tésztához:
- 4 db tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg Schär süteményliszt
- 10 dkg Rama margarin (laktózmentes)
- fél tasak sütőpor
Krémhez:
- 2 dl facsart grapefruit lé
- 1/2 dl facsart narancs/mandarin lé
- 1,5 dl víz
- 1 tasak vanília puding (gluténmentes)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat feltörjük, majd a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Majd a lisztel simára keverjük. Vajjal kikent és kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 30 percig közepes lángon készre sütjük.
Krém:
A grapefruit és a narancs/mandarint , és a vizet a puding porral simára keverjük. Majd lassú tűzön kevergetjük míg be nem sűrűsödik. Hozzá adjuk a margarint, és kevergetjük kicsit,hogy elolvadjon a margarin. Miután kihűl gépel kicsit fel lazítjuk. (reszelhetünk bele még grapefruit héjat is egy keveset)
Össze állítjuk a tortát. A krémet ráöntjük a tésztára, díszítés előtt dermesztjük kicsit.
A tetejére 10 dkg (két zacskó) Váncza tortazselét önthetünk a gyümölcsökre.
Személyes tapasztalat:
Elég pikáns a krém, aki nem szereti a vad grapefruit ízt az kevesebb leved facsarjon a krém be.
Elkészítési idő: 80 perc
Szakács: Pócza Tamás
Tamás receptjei:
– Gluténmentes grapefruit torta