Gluténmentes házi krémes recept
Gluténmentes házi krémes recept
Mielőtt nekifognánk a gluténmentes házi krémes elkészítésének, nézzük meg milyen hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
30 dkg liszt (Schär Farina)
1 tojássárgája
1 ek ecet
30 dkg darált hàj
Krémhez:
1 l víz
25 dkg cukrot
4 tojássárgája
pici tejjel
15 dkg liszt (Schär Farina)
Elkészítés:
20 dkg Schär Farina lisztet, a tojássárgáját és az ecetet annyi vízzel összegyúrjuk, hogy könnyű rétes tészta állagú legyen. A hàjat 10 dkg Schär Farina liszttel összegyúrjuk és kisodorjuk. A tésztát kinyújtjuk, rátesszük a hàjat, hajtogatjuk, fél órát pihentetjük, ezt a műveletet 2x ismételjük. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk vékonyra, megszurkáljuk villával sütőlemezen vagy tepsi hátoldalán megsütjük.
1 l vizet felteszünk forrni, 25 dkg cukrot és 4 tojássárgájával, pici tejjel, 15 dkg Schär Farina liszttel elkeverjük és felfőzzük a tejben. A tojásfehérjét kemény habbá verjük kevés cukorral, a kettőt összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni, és a két lap közé töltjük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Személyes tapasztalat:
Vigyázat a lapok könnyen törnek, de ha kész a végeredmény valami mennyei Gluténmentes házi krémes lesz!
Elkészítési idő: 45 perc
Szakács: Gyimesi Szabina
Szabina receptjei:
– Gluténmentes lekváros fánk
– Gluténmentes házi krémes