Gluténmentes kakaós csiga
GLUTÉNMENTES KAKAÓS CSIGA HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
500 gr Nutri free mix per pane (én most 30 deka nutri+10deka Alfa mix+10 deka Schar C)
2,5 dkg élesztő
3,5 dl langyos tej
5 ek cukor
10 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
kakaópor +cukor
kb. 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a liszthez, dagasztjuk, közben adagoljuk az olvasztott vajat. Kelesztjük, majd kinyújtjuk kb 0.5 cm vastagra, meglocsoljuk az 5 dkg olvasztott margarinnal, megszórjuk kakaó és cukor keverékével, feltekerjük és kb 1.5- 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Magas falú tepsibe tesszük szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük,a sütés vége előtt megforrósítok kb 1.5 dl tejet, beleteszek egy csomag vaníliás cukrot és rálocsolom a csigákra. Még kb 10 percig sütöm ezután.
Az elkészült gluténmentes kakós csiga melegen és hidegen egyaránt finom !
Személyes tapasztalat:
Nagyon finom lett az egész család kedvence! Reggel is fogyasztható egy pohár tejjel! 🙂
Elkészítési idő: 70 perc
Szakács: Kristóf Györgyné