Gluténmentes lasagne
Gluténmentes lasagne recept
Mielőtt nekifognánk a gluténmentes lasagne elkészítésének, nézzük meg milyen hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
HOZZÁVALÓK:
0,5 kb darált hús
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
bazsalikom
kb. 0,5 liter paradicsomszósz
kb. 0,5 liter Mizo laktózmentes tej
2-3 evőkanál rizsliszt
kb. 8 dkg margarin
só
bors
reszelt sajt
olaj
25 dkg gluténmentes lasagne tészta
Elkészítés:
Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, kicsit beolajozzuk, hogy ne ragadjon össze. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, beletesszük a darált húst, majd fehérdeésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a paradicsomszószt, és ízesítjük bazsalikommal. Elkészítjük a besamelt, amihez a margarinon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, de ne legyen túl folyós. Ezt akár bele is keverhetjük a paradicsomos szószba, de külön is rátehetjük a tésztára. Végül egy kis jénait kiolajozunk, belefektetjük a tésztát, ráöntjük a szószokat, a tetejére a ragu kerüljön, ezt szórjuk meg sok-sok reszelt sajttal. Fólia alatt 30-40 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-15 percig, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Személyes tapasztalat:
A gluténmentes lasagne nagy kedvencem, ráadásul nagyon könnyen elkészíthető.
Elkészítési idő: 65 perc
Szakács: Váncsa Ádám
Ádám receptjei: