Gluténmentes lekváros fánk
GLUTÉNMENTES LEKVÁROS FÁNK HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt (Schär Farine)
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott
langyos vaj
2 tojássárgája
1 kiskanál só
kb. 1/2 liter langyos tej
gluténmentes sárgabaracklekvár
Elkészítés:
3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 1 kiskanál porcukrot és 3 kanál lisztet jól összekeverünk. Utána a maradék cukrot a tojássárgájával összekeverjük és a lisztes tejhez adjuk, majd az olvasztott langyos vajat is. Végül a lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy kalácstészta állagú legyen. 20-30 percig fakanállal dagasztjuk. ( vagy géppel) Meleg helyen 1,5-szeresére kelesztjük, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, letakarjuk, kb fél órát meleg helyen még kelesztjük. Kis lyukat nyomunk a közepébe, és a fánkot a lyukkal lefelé tesszük az olajba. Lefedjük, úgy sütjük. Miután megfordítottuk, már nem tesszük rá a fedőt. Ezzel el is készült a gluténmentes lekváros fánk, jó étvágyat hozzá!
Személyes tapasztalat:
Saját készítésű gluténmentes baracklekvárral készítve lesz csak igazán teljes a kép!
Elkészítési idő: 45 perc
Szakács: Gyimesi Szabina
Szabina receptjei: