Gluténmentes madártej torta
Gluténmentes madártej torta recept
Mielőtt nekifognánk a gluténmentes madártej torta elkészítésének, nézzük meg milyen hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás
12 ek cukor
13 ek liszt
2 vaníliás cukor
4 dl tej
18 dkg Rama
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
5 dl tejszín
Elkészítés:
Tészta:
8 tojásfehérjéből , 8 ek. cukorból kemény habot verünk . 8 evőkanál lisztet (kukorica liszt) és 1 teáskanál sütőport a kemény habhoz adjuk, és megsütjük.
Krém:
8 tojás sárgáját , 4 evőkanál cukort , 5 evőkanál lisztet (rizsliszt ) , 2 evőkanál vaníliás cukrot , 4 dl tejben elkeverünk . Sűrűre főzzük , kihűtjük.
18 dkg Rama-t 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük , és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk .
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk és csoki reszelékkel megszórjuk .( a habba lehet egy kis habfixálót rakni!)
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 80 perc
Szakács: Tóth Sophie