Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
GLUTÉNMENTES MOGYORÓS CSOKIS TAPPANCS HOZZÁVALÓK:
15 dkg csoki (nekem 10 dkg tejcsoki és 5 dkg fehér csoki)
20 dkg mogyoró (nekem csak 10 dkg volt itthon, ezért 10 dkg dióval egészítettem még ki)
2 csapott evőkanál kakaó
1 kávéskanál fahéj
5 tojásfehérje
18 dkg cukor (Xilit)
Elkészítés:
Tojásfehérjét csipet sóval keményre vered, részletekben hozzáadod a 18 dkg cukrot, addig vered, míg szép fényes lesz, aztán óvatosan belekevered a ledarált csoki+mogyoró+kakaó+fahéj keveréket. Sütőpapírra nyomózsákból kinyomod, megszórod pici cukorral és 150 fokon kb. 30-40 percig sütöd. Ha kész nincs más dolgod, mint tálalni a gluténmentes mogyorós csokis tappancsot és nézni ahogy elfogy!
Személyes tapasztalat:
Sokszor előfordul, hogy nem tudunk mit kezdeni a kimaradt tojásfehérjével. Ez a recept tökéletes megoldás lehet azok számára, akik szeretik az ízletes habcsókokat 🙂
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes boci szelet
– Gluténmentes zabpelyhes keksz
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos – barackos túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes rizskoch
– Gluténmentes almás – fahéjas muffin
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes tejfölös csodabogár
– Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből