Gluténmentes mustáros fokhagymás szelet
GLUTÉNMENTES MUSTÁROS FOKHAGYMÁS SZELET HOZZÁVALÓK:
1 kg tarja
2 ek mustár
Só
Bors
Le gusto gluténmentes fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húst bepácoljuk a mustárral, egy kis olajjal meglocsoljuk,fokhagymát szórunk rá, majd tepsibe 200 fokos sütőben készre sütjük. Rizibizivel találom.
Rizibizi hozzávalók:
zöldség (sárga- és fehérrépa, cukorborsó, kukorica)
1,25 dl rizs (mindig mérőpohárban mérem a rizst)
2,5 dl víz (mindig a rizs duplája)
olaj
só
Bors
Elkészítés:
Kevés olajon, kicsi lángon, fedő alatt megpároljuk a felkockázott répákat, a cukorborsót és a kukoricát (kb. 10-15 perc).
Ezután ráöntjük a rizst a zöldségre, kicsit pirítjuk, felrakjuk forrni a vizet. A forrásban lévő vízzel leöntjük a rizst, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon készre főzzük (kb. 10 perc). Csak addig főzzük, míg elfő alóla a víz, különben leragad!
A gluténmentes mustáros fokhagymás szelethez tökéletesen illik.
Személyes tapasztalat:
Gyorsan és tetszőleges fűszerkeverékkel is elkészíthető!
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Jenei Bettina
– Gluténmentes dobos torta recept
– Gluténmentes chilis bab recept
– Gluténmentes baconbe tekert csirkemell
– Gluténmentes csirkés rizottó
– Gluténmentes brownie csupa csoki
– Gluténmentes palacsintatorta
– Gluténmentes aranygaluska