Gluténmentes panettone sütemény (Madame Loulou)
GLUTÉNMENTES PANETTONE sütemény (MADAME LOULOU)
HOZZÁVALÓK (Laktózmentes receptnél):
220 g növényi margarin
150 g tojás (körülbelül 3-4 darab)
Mire van még szükségünk:
1 tál
1 elektromos keverő
1 tortaforma (18/20 cm)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses) vagy 170 fokra. Olajozzuk vagy vajazzuk ki hozzá a formát. Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 220 g növényi margarint (laktózmentes recept) vagy a 220g vajat (normál recept) és a 150 g tojást (körülbelül 3-4 darab). Elektromos keverővel keverjük körülbelül 3 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halvány színű lesz. Öntsük a keveréket a formába. Süssük körülbelül 50 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük.
Javaslat:
Nagyon ízletes hozzáadott kandírozott gyümölccsel, mazsolával, csokoládédarabkákkal, cukorgyöngyökkel díszítve. Tálaljuk Madame Loulou Citromos gyömbéres krémmel.
Személyes tapasztalat:
Nagyon finom citromos íze lett és az elkészítése tényleg egyszerű, meg sem próbálom másképp elkészíteni legközelebb! Mi nem egy tortaformában készítettük el, hanem muffin formában, de így is tökéletesen sikerült.
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Piros Erika
Erika receptjei:
– Gluténmentes almás-fahéjas sütemény (Madame Loulou) recept
– Mini fánk recept
– Gluténmentes sajtos mini kenyérke recept
– Gluténmentes túrós palacsinta recept
– Ropogós cipó recept
– Gluténmentes túrós palacsinta recept