Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből
GLUTÉNMENTES RESZELT TÚRÓS BARABARA LISZTBŐL HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
20 dkg Barbara lisztkeverék süteményekhez
fél csomag Rama
8 dkg cukor (Xilit)
1,5 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
1 tojás sárgája
Töltelék:
0,5 kg Mizo laktózmentes túró
15 dkg cukor (Xilit)
1 csomag vanília cukor
2 tojás sárgája
1 citromhéj
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és 2 cipóra osztva hűtőszekrénybe rakjuk kb. 1 órára, de akár egy éjszakára is maradhat. A töltelékhez valókat alaposan kikavarjuk, és végül hozzáadjuk a 3 db tojás felvert habját. Az egyik cipót tepsibe reszeljük, rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét szintén ráreszeljük. Ez az adag nekem 28×20 cm-es tepsihez volt elég. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sül.
Személyes tapasztalat:
Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből nagyon gyorsan elkészíthető így nem kell a konyhában órákat tölteni süteménysütés miatt.
Elkészítési idő: 30 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes boci szelet
– Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
– Gluténmentes zabpelyhes keksz
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos barackos – túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes rizskoch
– Gluténmentes almás-fahéjas muffin
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes “tejfölös csodabogár”