Gluténmentes rizskoch
Gluténmentes rizskoch recept
Mielőtt nekifognánk a gluténmentes rizskoch elkészítésének, nézzük meg milyen hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
HOZZÁVALÓK:
1 l Mizo laktózmentes tejhez 6 marék rizs
1 csipet só
15 dkg cukor (Xilit)
1 nagy citrom reszelt héja
5 db tojás
5 dkg Milfina laktózmentes vaj
Elkészítés:
A tejben megfőzöm a rizst, a sóval, cukor felével, belekeverem a vajat. Ha teljesen kihűlt belekeverem a tojások sárgáját. Felverem a tojásfehérjét a maradék cukorral (én még tettem bele vanília cukrot) és óvatosan belefogatom a kihűlt rizsbe. Kivajazott tepsibe sütöm, kb. 170 fokon, 25-30 percig. Nem kell tovább, ki ne száradjon.
Személyes tapasztalat:
A gluténmentes rizskoch nagyon finom és a gyerekek is imádni fogják ez a könnyű vacsorát!
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes boci szelet
– Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
– Gluténmentes zabpelyhes keksz
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos barackos – túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes almás – fahéjas muffin
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes tejfölös csodabogár
– Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből