Gluténmentes sárgabaracklekvár
GLUTÉNMENTES SÁRGABARACKLEKVÁR HOZZÁVALÓK:
5 kg sárgabarack
3 zacskó Haas zselésítő barack lekvárhoz ( gluténmentes)
2 zacskó Dr Oetker befőzőcukor (cukormentes)
Haas Classic nátrium benzoát
Elkészítés:
A sárgabarackokat forró vízbe tesszük pár percre, hogy könnyebb legyen kimagozni és leszedni a héját. Ha kész botmixerrel csomómentesre keverjük. Ezután közepes lángon forrásig folyamatosan kavargatjuk. Ha ezzel is megvagyunk, befőttbe rakjuk, a tetejére teszünk egy késhegynyi nátrium benzoát majd a befőttet fel fordítjuk és pár percig pihenni hagyjuk.
Ezzel a gluténmentes sárgabaracklekvárral készítettem el a gluténmentes lekváros fánk receptet is. Isteni lett!
Személyes tapasztalat:
Nagyon jó kis elfoglaltság és még a gyerekek is tudnak segíteni az elkészítésben.
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Jeneiné Végh Katalin