Gluténmentes “tejfölös csodabogár”
GLUTÉNMENTES “TEJFÖLÖS CSODABOGÁR” HOZZÁVALÓK:
20 dkg rizsliszt
30 dkg cukor (Xilit)
375 g Mizo laktózmentes tejföl
2 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő. Előbb a száraz anyagokat összekeverjük, majd a tejföllel és a tojásokkal is jól összekeverjük, a legvégén kerül bele a dió. 160-170 fokon 30 perc alatt kész.
Személyes tapasztalat:
A gluténmentes “tejfölös csodabogár” egy nagyon egyszerű kevert tészta. Amíg sült a husi a sütőben, addig jutott az eszembe. Ez még a GM időszak előtti receptek közül való, nagyon kedves mindenkinek, ezért átdolgoztam GM és laktózmentes verzióra. Szerintem még finomabb is lett, mint a búzás.
Elkészítési idő: 30 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes boci szelet
– Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
– Gluténmentes zabpelyhes keksz
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos barackos – túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes rizskoch
– Gluténmentes almás-fahéjas muffin
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből