Gluténmentes zabpelyhes keksz
GLUTÉNMENTES zabpelyhes keksz HOZZÁVALÓK:
250 g Milfina laktózmentes vaj
100 g cukor (Xilit)
225 g Gluténmentes zabpehely
150 g Gluténmentes zabpehely liszt (én 1 evőkanál köleslisztet+a maradék zabpelyhet daráltam le)
100 g csokicsepp
késhegynyi sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük (nem kapunk összeálló masszát, de így jó), nedves kézzel kis tallérokat formázunk belőle. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, 3. rácson, 150 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tepsiben kell hagyni kihűlni, mert melegen nagyon törik.
Személyes tapasztalat:
35 db gluténmentes zabpehely keksz lett belőle.
Elkészítési idő: 30 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes boci szelet
– Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos – barackos túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes rizskoch
– Gluténmentes almás – fahéjas muffin
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes tejfölös csodabogár
– Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből