Juhtúrós stangli
Hozzávalók:
500 gr liszt (100 gr rizsliszt, 100 gr Schar mix C, 150 gr Alfamix, 150 gr Schar mix B)
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
30 dkg juhtúró
150 gr teavaj vagy margarin
4-5 ek tejföl
só ízlés szerint
1 tojás a kenéshez
szóráshoz reszelt sajt, vagy szezámmag, stb.
Elkészítés:
A liszteket alaposan elkevertem a sóval, szódabikarbónával, és elmorzsoltam a vajjal. Ezután hozzáadtam a juhtúrót, és a tejfölt, és alaposan átgyúrtam, hogy homogén tésztám legyen (ragacsos lesz). Ezután letakartam, és pihenni betettem a hűtőbe. Amikor kivettem, rizslisztes deszkára borítottam, és kb. ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát. Csíkokra szeltem, amiket rudakra daraboltam. Sütőpapíros tepsibe rakosgattam, megkentem a tetejüket felvert tojással, megszórtam, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöttem
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 35 perc
Szakács: Kis-Szabó Beáta