Kakaós csiga
Hozzávalók:
25 dkg Schär Mix B
2,5 dl tej
2 ek cukor
csapott mokkáskanál só
10 g friss élesztő
3 ek olaj
Lekenéshez:
pici olvasztott margarin
kb. fél dl tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedagasztjuk és megkelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom 1-1,5 cm vastagságúra. Beszórjuk holland kakaóval és bőven kristálycukorral és feltekerjük.
1,5-2 cm-es karikákat vágunk belőle. A szeleteket sütőlapra tesszük. Én 190 fokon sütöm légkeveréssel kb. 10 percig, azután leveszem 170 fokra. Félidőben lekenjük az olvasztott margarin és langyos tej keverékével – én bőven lekencézem, jusson a belsejébe is a csigáknak.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 30 perc
Szakács: Fürge Anita