Képviselő fánk
Hozzávalók:
13 evőkanál víz
10 dkg Nutrifree kenyérpor
10 dkg zsír vagy margarin vagy vaj
Csipet só
1 k.kanál cukor
4 egész tojás
Elkészítés:
A vizet és zsiradékot felrakjuk egy tálba a tűzre. Forralás előtt belerakjuk a lisztet és jó alaposan kikeverjük. Addig hagyjuk a tűzön a tésztát, amíg el nem válik az edény oldalától, majd levesszük a tűzről és beleütjük az egész tojásokat. Kézi robotgéppel addig keverjük a tésztát míg egy egynemű krémes állagú tésztát nem kapunk. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk (ringló szilva nagyságúakat), vigyázzunk, mert duplájára nőnek, így legyen elég hely közöttük.
A sütési technika a lényeg. Fontos, hogy előmelegített 220C fokos sütőbe rakjuk, és kb. 10-15 percig sütjük őket, míg fel nem emelkednek. Utána levesszük a hőfokot kb. 150-180 fokra és hagyjuk száradni még 10-15 percig. A sütőajtót nem szabad kinyitni! Ezután kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd levágjuk a tetejét és már tölthetjük is a kívánt krémmel.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 40 perc
Szakács: Vadász Gabriella