Krumplis sajtos pogácsa
Hozzávalók:
50 db-hoz:
12 dkg Shar mix B liszt
2 evőkanál Glutenix Alfa Mix liszt
1 evk. hajdina liszt
1 evk. puffasztott amarant
A lisztek mennyisége összesen: 20 dkg
2 közepes burgonya, megfőzve, áttörve és kihűtve (lehet 1-2 gerezd fokhagymát is belefőzni)
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
2 evk. tejföl
2 – 3 evk. rizstejben, mokkáskanál szőlőcukorral felfuttatott 2 dkg friss élesztő
1 csapott teáskanál só
1 marék reszelt sajt (cheddar és parmezán keveréke)
Megkenni: 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük 1 mokkáskanál vízzel elkevert tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal. Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, amíg a sütő bemelegszik. 200-on kb. 25 perc alatt megsülnek.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 70 perc
Szakács: Bartkó Ágnes