Lecsós krumpli
Hozzávalók:
1 kg krumpli
100 g hagyma
200 g paradicsom
2 dl tejföl
1 dl olaj
1000 g zöldpaprika
100 g füstölt szalonna
Elkészítés:
1. Krumplit héjában megfőzzük, melegen megpucoljuk, jénai tálba karikázzuk.
2. Lecsót készítünk (natur is finom, de gazdagíthatjuk kolbásszal, szalonnával, sonkával)
3. A krumpli tetejére öntjük az elkészült lecsót, meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk szalonnaszeletekkel.
4. 180 fokon sütjük, amig a szalonna kisül.
Személyes tapasztalat:
A lecsó alá tehetünk lisztbe forgatott, megsütött halat, tarját, maradék húst is.
Elkészítési idő: 60 perc
Szakács: Viletelné Markó Mária
Forrás: http://glutenmentesreceptek.hupont.hu/