Mini fánk
Hozzávalók:
120 g cukor
260 g liszt ( 130 g Schar B, 130 g Nutrifree)
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl tej
3 tojás
5 ek vaj vagy olaj
1 cs sütőpor
Máz, töltelék:
Gluténmentes csokipuding
kókuszreszelék
baracklekvár
Elkészítés:
Egy tálban a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Akkor jó ha krémes masszát kapunk. Másik tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd az előzőkhöz adjuk. Végül a tejet is hozzá borítjuk a tésztához.
10-15 percig pihentetjük.
Elektromos fánk sütőben 4-5 percig készre sütjük.
Személyes tapasztalat:
Kb. 30-34 db fánk sül ki.
Elkészítési idő: 30 perc
Szakács: Piros Erika