PALEO túrós pite
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg kókuszzsír
1,5 dl langyos víz
1 tojás
csipet só
6 dkg cukornak megfelelő édesítő
5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 ek psyllium
Töltelék:
30 dkg totu
10 dkg Cocomas
20-30 ml víz
6 dkg cukornak megfelelő édesítő
sok vanília
citromlé és citrom héj, szintén jó sok
Elkészítés:
A kókuszzsírt megolvasztjuk, majd összekeverjük a többi alkotóval, én fakanállal tettem. A végeredmény egy lágy, de összeálló tészta, amit célszerű legalább fél órára hideg helyre tenni. A 22 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk a tészta 3/4 részét (nem nyújtottam, hanem kézzel belenyomkodtam), úgy, hogy pereme is legyen. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és 15 perc erejéig vakon sütjük az alapot. Közben kikeverjük a tölteléket, ehhez mindent botmixerrel összekutyulunk. Negyedóra elteltével kivesszük a tésztát a sütőből, beborítjuk a túrós masszával. A kimaradt tésztát kilapogatjuk és tetszőleges formákat vágunk ki belőle, mellyel a tetejét kirakjuk. Ezúttal a csillagra esett a választásom. A süteményt visszatesszük a sütőbe, ahol készre sütjük, vagyis amíg a töltelék kicsit megszilárdul és a tészta enyhe barna színt nem kap.
Szakács: Vantara Klaudia