Pizza
Hozzávalók:
150gr Olasz típusú gluténmentes pizzaliszt keverék (Diéta ABC)
3 evőkanál olívaolaj
1 dl meleg víz
1 mokkáskanál nádcukor
7gr friss élesztő
3 paradicsom
1 kis fej hagyma
bazsalikom
oregánó
só
bors
Elkészítés:
A Diéta ABC-ben vettem múltkor Olasz típusú gluténmentes pizzaliszt keveréket. Ebből kellett 150gr-ot 3 evőkanál olívaolajjal összekeverni, miközben egy pohárban 1 dl meleg vizet és 1 mokkáskanál nádcukrot, 7gr friss élesztőt kevertem össze. Lefedve pár percig állni hagytam, majd a liszthez öntöttem és összegyúrtam. Amíg a tészta pihent, kikentem Liga margarinnal egy 30cm átmérőjű kerek sütőtálat és rizsliszttel meghintettem.
3 paradicsomot 1 kis fej hagymát összeaprítottam, feltettem főni, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal fűszereztem, sűrűre főztem.
Amíg hűlt, a tésztát a sütőtálba helyeztem és óvatosan kilapogattam az ujjaimmal. Ráöntöttem a paradicsomszószt, Aldiban kapható Ponnath sonkaszeleteket tettem rá, Viofast sajtot reszeltem a tetejére, s 250fokon kb. 7-8 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 15 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu