Répafőzelék
Hozzávalók:
fél kiló sárgarépa
5 ek eritritol
1 fej vöröshagyma
2 tk virágoskút ételízesítő (vagy 3 tk vegamix)
ízlés szerint só
bors
rizstej
rizsliszt
Elkészítés:
A répákat megpucolom, karikákra vágom. A hagymát felkockázom és kevés olajon megpárolom. Sózom, borsozom, majd beleöntöm a répakarikákat. Annyi rizstejet öntök rá, ami épp ellepi, belekeverem az ételízesítőt/vegamixet, az eritritolt, s szükség esetén még sózom. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm, majd egy kis főzőlevet kimerek belőle, amivel elkeverek fél bögrényi rizslisztet, s az egészet a főzelékbe keverem. Ha nem lett elég sűrű, még egy kis lisztet teszek bele, ha esetleg túl sűrű lett, akkor egy kis rizstejjel higítom.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 30 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu