Sajtos krumplis pogácsa
Hozzávalók:
2 szem krumpli
20 dkg sajt
1 kis doboz tejföl
3 dkg élesztő
Kk só
50 dkg liszt
1 fél Ráma margarin
Elkészítés:
Megfőzzük a krumplit majd összetörjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Hozzáadjuk a krumplit ,sót. Utána tejföllel összegyúrjuk.
1 órát kelni hagyjuk.
Deszkára tesszük, ellapítjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk! Reszelt sajttal megszórjuk. Tojással megkenjük majd fél óra pihentetés után közepes tűzön megsütjük.
Személyes tapasztalat:
Ha nagyon sajtosan szeretnénk akkor a tésztájába is tehetünk egy kis sajtot!
Elkészítési idő: 110 perc
Szakács: Jeneiné Takács Irén