Tejszínes gombapörkölt
Hozzávalók:
fél kiló gomba
1 kis/közepes fej hagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
2 tk pirospaprika
csipet bors, xilit
3 tk vegamix (ha van Virágoskút ételízesítő, abból 1tk, vegamixből 2tk)
1dl rizstejszín
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kis olajon, vizen felteszem párolni. A gombákat megpucolom, tisztítom és felvágom. A hagymához teszem a paprikát, sót, borsot végül a paradicsompürét, s miután összekevertem, ebben a pörköltalapban megforgatom a gombát. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom a vegamixet, a csipet xilitet és közepes lángon félig lefedve puhára főzöm. Ha kell, még a vizet pótolom, de csak annyira, hogy épp ellepje, mert ha megpuhult a gomba, hozzáadom a rizstejszínt és azzal átforralom.
Gluténmentes tésztával vagy rizzsel tálalom.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 40 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu