Gluténmentes túrós béles
GLUTÉNMENTES túrós béles HOZZÁVALÓK:
2 dl Mizo tej (laktózmentes)
1 kanál cukor (Xilit)
Kk só
3 dkg élesztő
Liszt ( Alfa mix és Glutenix foszlós kalács) annyit amennyit fel vesz
Töltelék:
500 g Mizo túró (laktózmentes)
Citrom
Mazsola
1 kanál cukor (Xilit)
Elkészítés:
A langyon tejet az élesztővel felfuttatjuk. Utána összegyúrjuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót és a cukrot.
1 órára letakarjuk és hagyjuk megkelni. (Lehetőleg melegebb helyre tegyük.)
Ha letelt az 1 óra, utána deszkán kinyújtom kb. 1 cm vastagra és négyzet alakú tésztákat vágok belőle. Akkora tésztát vágjunk, hogy a kívánt mennyiségű töltelék beleférjen és a tetejét is lefedje.
A tepsibe még fél órát hagyjuk pihenni mielőtt a sütőbe tennénk!
Ha letelt a 30 perc, tojással megkenjük a tetejét és készre sütjük. A gluténmentes túrós béles hidegen és melegen fogyasztva is nagyon finom.
Személyes tapasztalat:
Nagyon finom lett és még az unokáknak kellett sütni egy tepsivel! 🙂
Elkészítési idő: 110 perc
Szakács: Jeneiné Takács Irén