Vöröslencse krémleves
Hozzávalók:
200gr vöröslencse
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek Virágoskút ételízesítő
só
bors
2 dl növényi tejszín (kölestejszínnel csináltam)
Elkészítés:
A lencsét a fűszerekkel és ételízesítővel kb. 1,5szeres vízben felteszem főni. A hagymákat botmixerrel krémesre aprítom és kis olajon megpárolom. Amikor a lencse megpuhult, hozzáöntöm a hagymát és a tejszínt. Átforralom, majd botmixerrel krémes állagúra dolgozom. Puffasztott gluténmentes gabonákkal tálaltam, de kisfiamnak annyira ízlett, hogy még ebéd előtt több kis pohárkányit megivott a levesből.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 25 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu