Zöldborsós vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
fél kiló marhahús (én eleve kockára vágott pörköltnek való húst vettem)
1-2dl (fél)száraz vörösbor
200 gr fagyasztott zöldborsó
pörköltalap (ízlés szerinti mennyiségben fél kiló húshoz paradicsom
paprika
hagyma
fokhagyma
pirospaprika
só
bors
fűszerek (én Virágoskút ételízesítőt is használok)
Elkészítés:
Igazából ugyanúgy készítem, mint egy sima pörköltöt. Elkészítem a pörköltalapot, miután megpuhultak a zöldségek ráteszem a húst, átforgatom benne és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. A különbség ez után következik, mert amikor vizet kell pótolnom, vörösbort is öntök rá. Lassú tűzön lefedve sokáig főzöm, a vizet közben mindig pótolom. Amikor a hús megpuhult, hozzáöntöm a zöldborsót és még addig főzöm, hogy a borsó is megpuhuljon.
Jó étvágyat!
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 45 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu