Zsemle
Hozzávalók:
4 db zsemléhez:
250 gr alfa-mix lisztkeverék
50 gr hajdinaliszt és még amennyit felvesz (nekem kb. még 50gr-ot elbírt)
2 ek hajdinapehely (lehet rizspehely vagy burgonyapehely is)
10gr só
4 tk szárított élesztő
2 tk cukor
fél deci víz
1,5 dl gm növényi tej (kendertejet használtam)
4 ek olaj
Elkészítés:
Az élesztőt meleg cukros vízben felfuttattam, s ezalatt a többi hozzávalót összekevertem. A végén beleöntöttem az élesztőt is, alaposan átgyúrtam, majd meleg helyen letakarva kelni hagytam. Miután megkelt, még annyi hajdinalisztet adtam hozzá, hogy jól formázható nem túl ragadós tésztát kapjak. 4 felé vettem a tésztát és alaposan beolajozott kézzel gombócokat formáztam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 5-ös fokozaton (kb. 180 fokon) 35 perc alatt készre sütöttem.
Személyes tapasztalat:
–
Elkészítési idő: 35 perc
Szakács: Sebők Emese
Forrás: http://www.allergenmentes.blogspot.hu