Gluténmentes kakaós csiga recept

Date - 2017/12/19 / Szerző - GM Konyha / Category - Péksütemény

Gluténmentes kakaós csiga recept


GLUTÉNMENTES KAKAÓS CSIGA RECEPT

HOZZÁVALÓK:


Tésztához:

500 gr Nutri free mix per pane (én most 30 deka nutri+10deka Alfa mix+10 deka Schar C)
2,5 dkg élesztő
3,5 dl langyos tej
5 ek cukor
10 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:

kakaópor +cukor
kb. 5 dkg olvasztott margarin


Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a liszthez, dagasztjuk, közben adagoljuk az olvasztott vajat. Kelesztjük, majd kinyújtjuk kb 0.5 cm vastagra, meglocsoljuk az 5 dkg olvasztott margarinnal, megszórjuk kakaó és cukor keverékével, feltekerjük és kb 1.5- 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Magas falú tepsibe tesszük szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük,a sütés vége előtt megforrósítok kb 1.5 dl tejet, beleteszek egy csomag vaníliás cukrot és rálocsolom a csigákra. Még kb 10 percig sütöm ezután.
Az elkészült gluténmentes kakós csiga melegen és hidegen egyaránt finom !


Személyes tapasztalat:

Nagyon finom lett az egész család kedvence! Reggel is fogyasztható egy pohár tejjel! 🙂  

Elkészítési idő: 70 perc


Szakács: Kristóf Györgyné

 

 

 

Címkék: , , ,

Hozzászólások lezárva.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal úgynevezett "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás