Gluténmentes almás-fahéjas muffin
Gluténmentes almás-fahéjas muffin
Mielőtt nekifognánk a gluténmentes almás-fahéjas muffin elkészítésének, nézzük meg milyen hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
HOZZÁVALÓK:
12 db-hoz:
12,5 dkg Milfina laktózmentes vaj
3 savanykás alma
12,5 dkg cukor (Xilit)
25 dkg liszt (szerintem bármilyen jó hozzá, én Farmot használtam)
fél csomag sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
0,5 dl Mizo laktózmentes tej
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot, lisztet, sütőport, fahéjat, egy csipet sóval, hozzáöntjük az olvadt vajat, tejet és a felvert tojásokat. Nem túl folyékony masszát kapunk, a végén belekeverjük az almát. 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Személyes tapasztalat:
Szerintem az almák megtisztítása, és feldarabolása a legtöbb idő. Gyerekeknek iskolába másnap is csomagolható. Én most gluténmentes almás-fahéjas muffint készítettem, de nagyon sok ízesítés létezik. 🙂
Elkészítési idő: 50 perc
Szakács: Nagyné Papp Ibolya
Ibolya receptjei:
– Gluténmentes boci szelet
– Gluténmentes mogyorós csokis tappancs
– Gluténmentes zabpelyhes keksz
– Gluténmentes sütés nélküli túrótorta
– Gluténmentes reszelt túrós
– Gluténmentes joghurtos barackos – túrós pite
– Gluténmentes somodi kalács
– Gluténmentes szalonnás tekercs
– Gluténmentes rizskoch
– Gluténmentes Kossuth kifli
– Gluténmentes tejfölös csodabogár
– Gluténmentes reszelt túrós Barbara lisztből