Meggyes krumpligombóc
Hozzávalók:
400 g krumpli
40 g rizsliszt
40 g kukoricaliszt
20 g kukorica dara
1 ek olaj
1 tojás
100 g meggy
prézli
Elkészítés:
Héjában megfőzzük az öreg krumplit, leszűrjük, megpucoljuk, krumplinyomóval áttörjük.
Fazékban felteszünk vizet forrni.
Egy evőkanál olajon GM zsemlemorzsát pirítunk.
Keverőtálban összeállítjuk a tésztát. Áttört krumpli, lisztek, kukoricadara, 1 EK olaj, 1 tojás, só. Rizsliszttel beszórt nyújtólapon kinyújtjuk 3 mm vastagra. Késsel felkockázzuk ( 12 db)
Mindegyik négyzet közepére kimagozott meggyet teszünk és egy mokkáskanál fahéjas cukrot.
Eljött a pillanat amikor rámtört a frász. Tört a tészta, mint a nyavaja, amikor megpróbáltam a csücsköket összefogni. Rizslisztbe mártottam a kezem és elkezdtem toldozni-foltozni. A képen látható, hogy elég jól sikerült. A puding próbája azonban az evés: jön a kifőzés. Amikor forr a fazékban a víz, sózzuk, és kanállal egy gombócot “próba főzünk” ha nem vagyunk magunkban biztosak. Amikor feljön a gombóc a víz felszínére és újra forr a víz, a gombóc elkészült. Szűrőkanállal kiszedjük, pirított GM zsemlemorzsában megforgatjuk.
Személyes tapasztalat:
Egy picit száraznak érzem a tésztát. Egyébként teljesen jó, azonnal el is fogyott.
Elkészítési idő: 50 perc
Szakács: Viletelné Markó Mária
Forrás: http://glutenmentesreceptek.