Bio chia magos kenyér (Madame Loulou)
Bio chia magos kenyér (Madame Loulou)
Nem régen kitettük a tesztelésre kapott termékeket az oldalunkra, de most el is készítettük belőle a Madame Loulou Magyarországtól kapott, Chia magos kenyér gluténmentes, laktózmentes porkeverékét!
A Bio Madame Loulou alapkeverék a legjobb organikus alapanyagokból van; a keveréket nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. Minden termék gluténmentes, a BIO CHIA MAGOS KENYÉR emellett laktózmentes, nem tartalmaz tartósítószert és pálmaolajat.
Összetevők (*ökológiai gazdálkodásból):
- kukoricakeményítő*
- inulin*
- nádcukor*
- sűrítőanyag: E412*, E410*
- só
- útifű maghéj-por*
- chia mag (1,5 %)*
Nyomokban tejet, tojást és mogyorót tartalmazhat.
A bio ellenőrzést végezte:
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. (HU-ÖKO-01)
Hozzávalók:
- 250 ml meleg víz
- 18 g élesztő (6 g porélesztő)
- 6 g extraszűz olívaolaj
- + amit a csomagoláson nem tüntetnek fel az a rizsliszt, amivel megszórjuk a nyújtódeszkát.
Mire van még szükség az elkészítéséhez?:
- 1 tál
- 1 elektromos keverő
- sütőpapírral bélelt sütőforma
Elkészítés:
- A prokeverékhez adjuk a 250 ml meleg vizet, a 18 g friss élesztőt (vagy 6 g szárítottat) és a 6 g extraszűz olivaolajat.
- Keverjük 5 percig elektromos keverővel.
- Zsírozzuk be a kezünket és helyezzük át a tésztát egy olajozott tálba. Hagyjuk duplájára kelni.
- Szórjuk meg rizsliszttel a nyújtódeszkát, öntsük rá a megkelt tésztát és gyúrjuk át, majd adagoljuk. Tegyük a cipókat sütőpapírral bélelt vagy rizsliszttel megszórt tepsire és hagyjuk újra megkelni.
- Helyezzük előmelegített sütőbe 190 fokra vagy 180 fokra (légkeveréses). Süssük kb. 25-30 percig, amíg megbarnulnak.
Adag:
A 300 g-os csomagból 3-4 kisebb zsemle készíthető.
Vélemény:
A tészta könnyen kezelhető, jó állagú, az elkészítése nagyon egyszerű és gyors volt. A sütés alatt az illata bejárta az egész konyhát, de sajnos a végeredménnyel nem voltunk megelégedve.
A tészta nem akart 30-40 perc után sem barnulni, inkább csak száradt. A zsemlék íze nagyon finom volt, héja ropogósra sült, csak sajnos a kinézet nem hasonlított a csomagoláson lévő (illusztrált) képre.
Próbáljátok ki Ti is vagy ha már elkészítettétek akkor készítsetek róla képet és küldjétek el nekünk! 🙂
A porkeveréket a következő linken tudjátok megrendelni: Bio chia magos kenyér (Madame Loulou)
Elkészítési idő: 40 perc
Szakács: Piros Erika
Erika receptjei:
– Gluténmentes almás-fahéjas sütemény (Madame Loulou) recept
– Gluténmentes panettone sütemény (Madame Loulou) recept
– Mini fánk recept
– Gluténmentes sajtos mini kenyérke recept
– Gluténmentes túrós palacsinta recept
– Ropogós cipó recept
– Gluténmentes túrós palacsinta recept